Administrație

Consiliul Județean este interesat să preia Casa Muhle

Foto: Octavian Pintean

Casa Muhle din Timişoara care a aparţinut unor florari renumiți ai Imperiului Habsburgic ar putea intra în patrimoniul Consiliului Judeţean Timiş. Soarta clădirii de patrimoniu va fi discutată în şedinţa din 17 iulie, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Nicolae Oprea.

„În cursul zilei de miercuri a fost semnat referatul și expunerea de motive pentru un proiect de hotărâre care va fi adoptat de Consiliul Județean în data de 17 iulie, privind constituirea comisiei de cercetare prealabilă în vederea constatării utilității publice a acestei entități numită Casa Muhle. După ce se va stabili utilitatea publică, bineînțeles că se va trece la exproprierea acestei entități și trecerea ei în patrimoniul Consiliului Județean. Într-o perioadă scurtă, problema Casei Muhle va fi soluționată”, a declarat Nicolae Oprea la Radio Timişoara.

În perioada 2010 -2011, Casa Muhle s-a aflat în proprietatea clanului Cârpaci. În 2013 o amplă acţiune civică a atras atenţia asupra gradului avansat de deteriorare a clădirii cerându-se intervenţia autorităţilor.

Primăria Timişoarei a câştigat un proces împotriva actualilor proprietari prin care se cerea readucerea imobilului la starea iniţială dar nu s-a produs nicio schimbare. Alte două solicitări au mai fost depuse de Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei în 2016 şi 2019.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*