Social

Locul preferat al boschetarilor, igienizat de angajaţii de la salubritate

Locul preferat al boschetarilor, igienizat de angajaţii de la salubritate

Poliția Locală le recomandă timișorenilor să sesizeze cazurile de persoane fără adăpost care se aciuesc în cartiere. O astfel de locație a fost igienizată încă de ieri între str. Semenic și Intrarea N. Iorga.

Polițiștii locali acționează permanent pentru preluarea din stradă a persoanelor fără adăpost și predarea lor către serviciile sociale în vederea luării măsurilor de reintegrare. În acest sens, ca urmare a postării pe rețeaua de socializare Facebook a unor fotografii cu o astfel de persoană care dormea în zona Medicinei, după cum a relatat un cetățean, s-a luat legătura cu acesta în vederea localizării persoanei. A fost identificată zona, mai exact pe Intarea Predeal, în zona Medicinei, între str. Semenic și Intrarea Nicolae Iorga, unde era adunată și o cantitate semnificativă de deșeuri.

Persoana fără adăpost nu a mai fost găsită de polițiștii locali în zonă, fiind efectuate verificări atat în cursul zilei de ieri, cat și azi-noapte, și în cursul zilei de astăzi. Locația a fost igienizată împreună cu lucrătorii firmei de salubrizare Bratner.

„Încă o dată, rugăm cetățenii care observă astfel de situații, să ni le semnaleze la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 pentru ca un echipaj al Poliției Locale să se poată deplasa imediat la fața locului pentru luarea măsurilor legale care se impun, fiind foarte eficiente astfel de sesizari. De altfel, așa cum s-a mai anunțat zilele trecute, polițiștii locali au identificat de la începutul acestui an 454 de cerșetori și oameni ai străzii, mai puțini față de anul trecut când au fost depistați în aceeași perioadă 486 astfel de persoane. Deși fenomenul este în scădere, Poliția Locală Timișoara acționează permanent pentru preluarea lor din stradă și predarea către serviciile sociale în vederea luării măsurilor legale de reintegrare, iar ajutorul cetățenilor este de un real sprijin”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Poliţiei Locale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*