Social

S-au redeschis punctele de prim ajutor în Timiș

S-au redeschis punctele de prim ajutor în Timiș

Șase puncte de prim-ajutor pentru persoanele afectate de temperaturile ridicate au fost deschise în județul Timiș.

„Locurile de amplasare a punctelor operative de prim ajutor sunt: primul ar fi la Oficiul Poștal nr. 1, bd Revoluției 1989, nr. 2; al doilea punct de prim ajutor se află Opera Română Timișoara; ce de-al treilea este la Oficiul Poștal nr. 5, ghișeul nr. 1 Timișoara, str. 1 Decembrie; al patrulea punct de prim ajutor se află în piața Iosefin, Timișoara; al cincilea la Lugoj, la Casa de Cultură a Sindicatelor pe strada Nicolae Bălcescu nr. 1; cel de-al șaselea punct de prim ajutor se află la Sânnicolau Mare, în cadrul primăriei”, a spus la Radio Timişoara Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiș a arătat și care sunt recomandările pentru populație, în cazul temperaturilor extreme.

„Pentru perioada caniculară este bine să evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 și 18:00. Pe parcursul zilei faceți dușuri călduțe fără a vă șterge de apă. Nu consumați alcool inclusiv bere sau vin deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a orgaizmului împotriva căldurii. Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină, ceai, cafea, cola sau de zahăr – sucuri răcoritoare carbogazoase – deoarece acestea sunt diuretice. Consumați fructe și legume proaspete – pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii – deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă”, mai spune Cornelia Bubatu.

Medicii recomandă un consum zilnic de lichide între 1,5 și 2 litri.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*