Educație

De azi au început  probele scrise la Bacalaureat 2019

De azi au început  probele scrise la Bacalaureat 2019

Emoții mari pentru elevii claselor a XII-a. De azi au început  probele scrise la Bacalaureat.

Pentru susţinerea probelor scrise, peste 4.000 de candidați din Timiș sunt așteptați la examen. Astfel, azi are loc testul de Limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Examanul de Bac 2019 continuă în luna iulie cu probele scrise. Așadar: 2 iulie 2019 Limba şi literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă, 3 iulie 2019 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă, 4 iulie 2019 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă.

Afișarea primelor rezultate la examenul de Bac 2019 se va face în data de 8 iulie 2019, până în ora 12.00. Apoi, în intervalul orar 12.00-16.00 se depun contestațiile.

Rezolvarea contestaţiilor se va face în perioada 9-12 iulie 2019. În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*