Social

Poliţia Locală a dat amenzi de zeci de mii de lei. Ce au făcut cei buni de plată

Poliţia Locală a dat amenzi de zeci de mii de lei. Ce au făcut cei buni de plată

Polițiștii locali au continuat în această săptămână acțiunile pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public. Astfel, după ce în prima săptămână de la demararea acțiunilor care includ pânde, supravegheri și monitorizare video a rampelor clandestine de deșeuri au fost aplicate un număr de 22 sancțiuni contravenționale în valoare de 13 700 lei, în a doua săptămână au fost aplicate alte 14 sancțiuni în valoare de 16 300 lei.

Polițiștii locali au depistat persoane care aruncau deșeuri în zone precum Str. Dimineții cu Cercului, Str. Ardealul cu C. Silvestri, Str. Liniștei, zona Complexului Studențesc – str. Miorița cu Milcov.

Acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public se desfășoară pe toate planurile, fiind implicați polițiști locali în civil, ceilalți polițiști locali aflați în patrulare, fiind monitorizare și locațiile în care sunt montate camere video.

Poliția Locală reamintește că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public sunt, conform HCL 371/2007, între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice.

Totodată, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au aplicat în ultima săptămână, alte 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 22 500 lei proprietarilor de terenuri din Timișoara care nu și-au întreținut proprietățile, acestea fiind pline de vegetație abundentă inclusiv plante din categoria celor alergene. Acestea se adaugă celor 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 21 500 lei aplicate de polițiștii locali în săptămâna anterioară.

Potrivit HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, în caz contrar riscând sancțiuni între 1500 și 2500 lei. Acțiunile pe ambele linii continuă și în perioada următoare.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*