Social

150 de ani de transport public local, aniversaţi cu parada tramvaielor şi concerte

150 de ani de transport public local, aniversaţi cu parada tramvaielor şi concerte

Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului şi Societatea de Transport Public Timişoara, organizează luni, 8 iulie, „Ziua Transportului Public Timişorean”.

Anul acesta se aniversează 150 de ani de transport public local. În data de 8 iulie 1869, Timişoara a fost primul oraş de pe actualul teritoriu al României în care a circulat tramvaiul tras de cai. Cu această ocazie, în 8 iulie 2019, Primăria Municipiului Timişoara şi Societatea de Transport Public Timişoara vor organiza un eveniment care să marcheze cei 150 de ani de transport public local.

Astfel, în 8 iulie, cu începere de la ora 16.00, timişorenii sunt poftiţi la parada mijloacelor de transport în comun istorice din cadrul Muzeului „Corneliu Mikloşi”, „vedetele” paradei urmând să fie tramvaiul tras de cai sau „Gemenele”.

Parada mijloacelor de transport în comun va porni de la Podul Decebal şi se va încheia în Piaţa Libertăţii, iar dupa orele 18.00,  pe scena din Piaţa Victoriei, Mircea Baniciu şi Nicole Cherry vor încânta publicul timişorean.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*