Politic

Ministrul Culturii: “Miercuri se vor semna actele de transfer a clădirii care va găzdui Muzeul Revoluției”

Ministrul Culturii: “Miercuri se vor semna actele de transfer a clădirii care va găzdui Muzeul Revoluției”

Săptămâna viiitoare, miercuri, se vor semna actele de transfer a clădirii care va găzdui Muzeul Revoluției. Anunțul a fost făcut în această după amiază, la Timișoara, chiar de ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz.

Într-o perioadă destul de scurtă și având în vedere în vedere că în 2019 vom comemora 30 de ani de la Revoluția Română care a început la Timișoara, am hotărât că este momentul să se înființeze un Muzeu al Revoluției. Ideea a fost de a identifica o locație atât reprezentantivă pentru Timișoara, cât și pretabilă pentru un muzeu, să fie o poziție accesibilă, unde să avem un flux de turiști tot timpul anului. Am început demersurile cu Ministerul Apărării Naționale și în timp scurt am reușit transferul clădirii de la Ministerul Apărării Naționale la Ministerul Culturii. După publicarea în Monitorul Oficial, am început primele demersuri, miercuri se vor semna documentele de transfer al clădirii. După ziua de miercuri începem demersurile necesare. Clădirea va trebui reparată, restaurată, să poată fi la un moment dat organizată sub formă muzeu. Cu siguranță vom găsi un curator care să dea viață clădirii respective și să devină un Muzeu al Revoluției Române, un muzeu important nu doar pentru Timișoara, ci și pentru români, un simbol care semnifică eliberarea de sub comunism a României”, a explicat ministrul Culturii.

Tot săptămâna viitoare va fi demarat și studiul de fezabilitate. “Noi ne-am mișcat extrem de repede până acum. La finalul SF-ului vom avea costuri de restaurare și un termen estimat pentru a fi finalizat. După ce va fi realizat studiul de fezabilitate, vom ști cu exactitate. Prețul va fi stabilit în urma studiului de fezabilitate. (…) Am început să vorbim despre ce o să punem în muzeu. Unul dintre răspunsuri este că în anumite încăperi vor fi rulate imagini din timpul Revoluției. Există o colecție de exponate, asociațiile de revoluționari dețin anumite obiecte. Există niște exponate care vor fi duse și vor intra în proprietatea noului muzeu”, a conchis Valer Daniel Breaz, ministrul Culturii.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*