Social

Cel mai mare proiect de renovare a unui sat a început în Banat, la Eftimie Murgu!

Cel mai mare proiect de renovare a unui sat a început în Banat, la Eftimie Murgu!
Adora Beauty

Color the Village/Colorează Satul a demarat joi dimineaţă, de la ora 9.00 în comuna Eftimie Murgu, Caraș Severin. Timp de 3 zile, peste 200 de voluntari și-au propus să schimbe imaginea satului, să dea culoare, să zugrăvească fațade, să vopsească porți și ferestre.

În cele 3 zile, 30 de case vor fi renovate de voluntari din toată țara care vor lucra cot la cot cu localnicii.

Timp de aproape două luni, doritorii s-au putut înscrie pe site-ul proiectului, www.colorthevillage.ro, iar joi dimineață, voluntarii şi-au luat în primire mănușile, pensulele și bidinelele și s-au apucat de treabă. Evenimentul Color the Village este un adevărat festival al faptelor bune, care reuneşte oameni de toate vârstele pentru a ajuta o comunitate întreagă.

Localitatea Eftimie Murgu (pe numele ei vechi, Rudăria) aleasă pentru desfășurarea acestui eveniment este o adevărată comoară a Banatului Montan: în sat sunt încă 22 de mori de apă funcționale, Biserica Ortodoxă este monument istoric, aici s-au născut este satul în care s-au născut Eftimie Murgu și Traian Doda, dar și Aga Regep, ce a ajuns pașă pe insula Ada Kaleh. În plus, Cheile Rudăriei sunt protejate deoarece aici este o rezervație naturală.

Evenimentul Color the Village este unic în România și este finanțat de Ursus Breweries prin programul “Cinstim Binele” și are ca parteneri AZUR Romania și Primăria Eftimie Murgu. Proiectul beneficiază de sprijinul financiar obținut în cadrul maratonului caritabil Timotion V, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura.

Donații pentru acest proiect se pot face către: Asociația Acasă în Banat

Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/ BIC: BTRLRO22

PayPal: acasainbanat@gmail.com

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*