Turism

Transluncani, noul drum spectaculos din Timiş accesibil turiştilor

Transluncani, noul drum spectaculos din Timiş accesibil turiştilor

Este mai puţin cunoscută decât Transfăgărăşanul şi Transalpina, însă oferă aceeaşi adrenalină celor care au curajul să o traverseze. O şosea şerpuită, de peste 5 kilometri, care a fost săpată în stâncă, a pus judeţul Timiş pe harta celor mai spectaculoase rute din România. Autorităţile locale au reuşit să obţină fonduri europene şi au transformat astfel un simplu drum agricol într-un obiectiv turistic.

Şoseaua care promite concurenţă serioasă Transfăgărăşanului şi Transalpinei porneşte din satul Luncanii de Jos, aşezat la poalele Munților Poiana Ruscă. Practic, la nici 120 de kilometri de Timişoara, ni se înfăţişează Transluncani, un drum care efectiv îţi taie respiraţia.

Realizat la cea mai mare altitudine din judeţ, 700 de metri, a fost o provocare inclusiv pentru constructor.

Trasluncaniul are puţin peste 5 kilometri, însă bucuria turiştilor la prima întâlnire cu el este nemăsurată. Drumul de poveste a fost realizat cu bani europeni, în numai trei ani, şi a costat un milion de euro.

Costel Medelean, primarul comunei Tomești, a declarat pentru Antena 1: „Pe acest segment pe unde mergem noi era doar o potecă. Nu poţi să faci turism sau agroturism dacă nu ai infrastructură. Eu, fiind ajutat de o echipă tânără la primărie, am pus baza pe banii europeni”.

Cei care preferă nopţile sub cerul liber găsesc aici şi un loc perfect de campare şi relaxare, departe de agitaţia urbană.

Zona este în plină dezvoltare, aşa că deocamdată turiştii au la dispoziţie un singur complex hotelier, în Valea lui Liman. De aici, amatorii de drumeţii pot închiria biciclete sau se pot opri pentru un moment de linişte la mănăstirile din jur.

 

Un comentariu

  1. Pacat ca se termina brusc, cu un drum neasfaltat pe care nu prea poti merge dupa o ploaie mai sanatoasa!
    Hai ca se poate sa asfaltati pana la urmatoarea localitate!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*