Turism

Cele mai populare destinații pentru vacanța de vară în Grecia

Cele mai populare destinații pentru vacanța de vară în Grecia

Grecia înseamnă o destinație preferată de vacanță pentru mulți români. Te îmbie cu soare și o mare de o culoare incredibilă. Dar oare ce destinație să alegi pentru vacanța ta din Elada?

În Grecia, poți avea un sejur relaxant la soare, dar te poți bucura și de o vacanță activă. Poți vizita parcuri acvatice, dar și locuri încărcate de istorie. Doritorii de drumeții montane pot escalada Olimpul, iar credincioșii se pot închina la mănăstirile ortodoxe pline de atmosferă duhovnicească. Toată lumea va savura delicioasele rețete ale bucătoriei grecești pe care le va asezona cu un pahar cu raki, tsipouro sau ouzo.

Creta. Una dintre cele mai populare insule grecești

În Creta, poți vedea viața tradițională din Grecia. Plimbă-te prin uimitorul orășel Chania. Mănâncă la unul dintre cochetele casele restaurate din Vamos și Kapetaniana. Vizitează stațiunea ecologică din Vlatos (care nu are nici măcar electricitate). Cazează-te în cabanele de piatră tradiționale transformate în vile. Nu rata atracții spectaculoase cum sunt: siturile arheologice Phaistos și Gortyna sau satul Matala. Iar când ți se face foame, nu ezita să comanzi un platou delicios meze.

Insulele Ionice, șapte destinații pentru o vacanță autentică în Grecia

Ți-e foarte greu să alegi una dintre Insulele Ionice din vestul Greciei. Toate sunt minunate, au plaje spectaculoase, oferă peisaje de vis. Poți vizita satul tradițional Agios Nikitas din Lefkada, iar apoi să te bronzezi pe plajele incredibile ale insulei: Milos, Porto Katsiki sau Egremni. Corfu îmbină siturile istorice cu frumusețile naturale. Kefalonia are unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. În Zakynthos te poți bucura, în plus, de o viață de noapte vibrantă. Poți face croaziere și să vizitezi insulele mai mici, dar pe care nu le vei uita niciodată: Paxi, Antipaxi, Itaca sau Cythera.

 

Regiunea Pelion din Grecia, când muntele și marea se întâlnesc

Pelion este un munte în centrul Greciei, formând o peninsulă sub formă de cârlig între Golful Pagasetic și Marea Egee. Aici poți vedea sate frumoase cu plaje incredibile și te vei bucura de o atmosferă tradițională. Te poți caza în case de oaspeți din piatră, înconjurate de natura nealterată. Oriunde te-ai afla poți avea priveliști perfecte la Marea Egee. În plus, pe Pelion urcă un tren mic care trece prin pădurile dese și urcă până aproape de vârful cel mai înalt, Pourianos Stavros, cu altitudinea de 1.624 metri.

Insulele Mării Egee: Aici poți cunoaște Grecia tradițională

Căuți o destinație de vacanță de vară, unde să te bucuri de o atmosferă autentică? Poți alege să te relaxezi pe una dintre insulele mici, cu plajele lor izolate: Schinousa, Koufonisia, Kimolo. În Kalymnos este locul ideal pentru scuba diving. Ikaria este detinația ideală pentru iubitorii de distracție. Cei care își doresc să simtă cât mai bine Grecia tradițională pot călători în Chios. În Samos, Karpathos, Kassos, vei gusta din bucătăria lor excepțională. Insulele Cyclade te vor cuceri cu frumusețea lor, așa că va fi nevoie să revii până vei reuși să vezi (aproape) toate atracțiile turistice de aici.

Peloponezul, locul unde vezi istoria greacă la ea acasă

Peloponezul este o peninsulă din sudul Greciei, unde poți vizita vechi situri arheologice: cetăți (Micene) și teatre antice (Epidaurus). Orașul Nafplio este o bijuterie în sine și merită vizitat nu doar pentru că aici a fost sediul primului Parlament al Greciei și pentru Castelul Bourtzi aflat în largul mării. Aici se află și Canalul Corint, un canal artificial spectaculos prin adâncimea lui, care leagă Marea Ionică de Marea Egee. Nu rata nici Castelul Monemvasia, o bijuterie arhitectonică.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*