Cultură

Expoziţie la Centrul Cultural Francez: Parisul, văzut prin ochi de copil

Expoziţie la Centrul Cultural Francez: Parisul, văzut prin ochi de copil

O călătorie imaginară în orașul Paris, chiar în curtea Institutului Francez din Timișoara, a fost posibilă prin munca zecilor de copii de la Comoara cu Artă.

Minunate opere de artă au ieșit din pensulele ghidate de artista Adelina Ardelean, inițiatoare a proiectului Comoara cu Artă din Timișoara, opere ce au fost expuse vineri seara în grădina Centrului Cultural Francez din oraș.

Pe zeci de șevalete au stat, la mare cinste, tablourile minuțioase cu fragmente din Paris. Părinții și invitații au admirat scene din Paris, surprinse de imaginația copiilor și așternute, cu multă migală, pe pânză.

„Expoziția de pictură ,,Le petit artist”, o călătorie imaginară în orașul Paris, a fost gândită ca o nouă poveste ilustrată de copiii de la Comoara cu Artă. Sunt recunoscuți ca micuții pictori, ce privesc cu ochi mici spre propriul abis, cu o pornire spre cunoaștere și artă. Am muncit cu mult drag la acest minunat proiect, iar ce a ieșit din sufletele noastre se poate vedea expus în tablourile copiilor. Sunt foarte mândră de ei și de ce au așternut pe pânză”, a spus artista Adelina Ardelean, cea care a dat viață acestui proiect.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*