Administrație

Guvernul a alocat 53 de milioane de lei pentru Timişoara Capitală Europeană a Culturii

Guvernul a alocat 53 de milioane de lei pentru Timişoara Capitală Europeană a Culturii

Guvernul a aprobat alocarea de credite de angajament de aproximativ 53 de milioane de lei, pentru perioada 2019-2022, în vederea implementării proiectelor din cadrul programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Finanţarea este nerambursabilă și se asigură anual pe baza unui contract încheiat între Ministerul Culturii şi Asociaţia Timişoara Capitala Europeană a Culturii. Alocările anuale se stabilesc în limita sumelor aprobate în bugetul Ministerului Culturii.

„Este actul normativ care reglementează modul de organizare, desfăşurare şi finanţare a acestui program ca program cultural naţional. Se stabileşte astfel un mecanism care să asigure susţinerea financiară, atât în ce priveşte finanţarea nerambursabilă, cât şi cea alocată de către autorităţile publice locale. Practic, odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ va începe implementarea proiectelor din dosarul de candidatură, în special a celor de infrastructură culturală şi urbană care trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2022”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivulu, Nelu Barbu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*