Cultură

Tradiție si modernitate la Zilele Culturale ale Germanilor din Banat

Tradiție si modernitate la Zilele Culturale ale Germanilor din Banat

Cea de-a 14-a ediție a „Zilelor Culturale ale Germanilor din Banat“ se desfășoară în Timișoara în 15 și 16 iunie sub mottoul „Tradiție si modernitate – Germanii din Banat și Centenarul României“.

Organizatorii evenimentului sunt Forumul Democrat al Germanilor din Banat (FDGB) și Forumul German al Tineretului Bănățean (FGTB).

Program: sâmbătă, 15 iunie, ora 11, deschiderea festivă în sala Operei Naționale din Timișoara, ora 16 program artistic susținut de formațiile culturale germane din Banat și Germania în sala de concerte a Colegiului National de Artă Ion Vidu, Str. Cluj, Nr. 12; ora 21 bal în sala festivă a Casei Adam-Müller-Guttenbrunn, Str. Gheorghe Lazăr, Nr. 10-12.

Duminică, 16 iunie, ora 10, slujbă religioasă în biserica Sfânta Ecaterina din Timișoara, Str. Bolyai János 4, celebrată de episcopul Josef Csaba Pal, urmată de parada portului popular german prin centrul orașului Timișoara.

La acest eveniment sunt așteptate numeroase personalități din străinătate și din țară. Participă grupuri culturale din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și din Germania.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*