Eveniment

Criminalul de la Izvin, în arest 30 de zile

Criminalul de la Izvin, în arest 30 de zile

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus azi punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ionel Lepa sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, aflate în concurs real și în stare de recidivă postcondamnatorie.

În timpul audierilor de azi dimineață, Ionel Lepa și-a recunoscut fapta și a spus că regretă ce s-a întâmplat. În plus, a precizat că nu a intenționat să tragă cu scopul de a-l ucide pe politest.

S-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că, în după-amiaza zilei de 02 iunie, în jurul orei 15.00, în timp ce încerca să scape prin fugă de organele de poliţie din cadrul I.P.J. Timiş care l-au depistat într-un imobil din localitatea Izvin, jud. Timiş, înarmat fiind fără drept cu un pistol letal marca Singer, cu gloanţe de calibrul 7,65 mm, a sărit pe geam afară în stradă și l-a împuşcat mortal pe agentul şef principal din cadrul Poliției Orașului Recaș, ce asigura perimetrul din exterior şi care se afla la marginea străzii, trăgând asupra acestuia două focuri de armă la nivelul pieptului, respectiv la baza gâtului.

Inculpatul se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 4 ani, 8 luni şi 1486 zile cu închisoarea dispusă de Judecătoria Lugoj la data de 05.10.2017, rămasă definitivă în data de 25.04.2018, pentru comiterea unei tentative de tâlhărie calificată. În data de 07.06.2019, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile”, a precizat prim- procuror, Mihaela Pop.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*