Social

Târg cu vânzare de produse tradiționale la Margina

Târg cu vânzare de produse tradiționale la Margina
Adora Beauty

În premieră, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș împreună cu Primăria Comunei Margina, Centru de Informare Turistică organizează un Târg cu vânzare de produse din județul Timiș. Este vorba atât de produse de gastronomie, cât și de meșteșugărit și altele.

Tot ce au mai bun satele timișene – pâine coaptă în țăst, brânză și cașcaval, miere, răchie și dulcețuri – va fi adunat în Târgul de sărbătoare de la Margina, de unde timișorenii sunt așteptați să cumpere tot ce le place. Aproape de lanul cu lavandă din împrejurimile satului, meșteri populari își vor prezenta atelierele de opincărit, olărit și împletit, iar iubitorii de natură pot face plimbări cu bicicleta sau cu căruțele. De mâncare se va ocupa ciobănița, pricepută la bulz și multe altele.

Vor fi organizate ateliere pentru copii și adulți și, pentru a da personalitate fiecărei ediții, aceasta se numește Târg de sărbătoare în lanul cu lavandă pornind de la faptul că o familie de investitori a dezvoltat la Margina o întreagă afacere legată de lavandă. Astfel, doritorii se vor putea plimba prin lanul de flori, vor putea face ședințe foto și vor avea posibilitatea de a-și culege gratuit un buchet din lan. Și legat de temă, vizitatorii vor beneficia de o surpriză dacă vor purta un obiect de culoare mov, tocmai pentru a sublinia tema evenimentului.

Participarea la târg este liberă, iar timișorenii care vor veni la Margina vor putea să cumpere de la producători locali certificați, pe de o parte produse derivate din lavandă, iar pe de altă parte pâine de casă, miere de albine, răchie, brânzeturi, brânză, cașcaval, dar și diferite obiecte meșteșugărești ale meșterilor invitați.

Mai mult, copiii prezenți vor putea urmări, de la ora 16,00, o piesă a Teatrului de păpuși Merlin, “Povestea nouă a Scufiței Roșii”.

Activitățile încep sâmbătă, 8 iunie, de la ora 12,00. Scopul evenimentului este acela de a da posibilitatea tuturor timișorenilor să poată achiziționa produse de la producătorii locali din zonă, iar acestora din urmă de a-și valorifica munca, urmând ca edițiile următoare să cuprindă producători din întregul Banat și din județele învecinate.

Important:  evenimentul se desfășoară și dacă plouă, standurile și activitățile fiind amplasate în Căminul Cultural din Margina.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*