Social

Foto. Zeci de gospodării inundate în Timiş, 11 persoane evacuate

Foto. Zeci de gospodării inundate în Timiş, 11 persoane evacuate

În contextul fenomenelor meteo periculoase și a avertizărilor hidrologice Cod Portocaliu, respectiv Cod Roșu în bazinul hidrografic Bega, potrivit cărora s-au înregistrat creșteri importante de debite și niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate anterior in amonte, la sediul primăriei Balinț a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență condusă de prefectul Județului Timiș.

Începând cu ora 18:00, la sediile primăriilor de pe cursurile râului Bega, aflate sub Cod Roșu, au fost activate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și s-a instituit permanența la sediile primăriilor (Făget, Dumbrava, Mănăștiur, Bethausen, Balinț, Belinț).

La ora 17:55, prin sistemul RoAlert a fost trimis un mesaj de avertizare în zona aflată sub Cod Roșu.

Pompierii timișeni intervin în localitatea Babșa, unde în urma precipitațiilor au fost inundate o gospodărie și un drum comunal.

De asemenea, în comuna Balinț sunt mobilizați 30 de pompieri cu mai multe autospeciale de intervenție, motopompe și bărci.

Până astăzi, la ora 18:30, ISU Timiș a intervenit în 9 localități, fiind inundate 46 de gospodării, 5 locuințe, două drumuri comunale, mai multe curți și grădini. Pompierii au evacuat 11 persoane, 3 animale (porci) și 65 de păsări.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase de la nivelul județului Timiș este permanent monitorizată prin Grupa Operativă care își desfășoară activitatea în localitatea Balinț.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*