Social

Clădirea fostului ziar „Timișoara”, locul preferat al oamenilor fără adăpost

Clădirea fostului ziar „Timișoara”, locul preferat al oamenilor fără adăpost

Polițiștii locali au organizat, zilele trecute, împreună cu reprezentanții Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse din cadrul Primăriei Timișoara, o nouă acțiune de verificare a locației de pe str. Coriolan Brediceanu nr. 37, în fosta clădire a ziarului „Timișoara”, în care s-a sesizat din nou faptul că s-au adăpostit oameni ai străzii.

În clădirea respectivă au fost identificate 4 persoane, cu vârste cuprinse între 40 și 55 de ani, care au fost evacuate și îndrumate către adăpostul de pe str. Telegrafului. De asemenea, imobilul a fost securizat pentru ca persoanele fără adăpost să nu mai intre aici, fiind sudate intrările de către reprezentanții Primăriei.

Polițiștii locali au monitorizat clădirea respectivă periodic, de fiecare dată când au fost depistate persoane acestea fiind evacuate. Acestea însă au revenit. Problema oamenilor străzii și a cerșetorilor este una permanent în atenția polițiștilor locali care acționează zilnic pentru depistarea și preluarea din stradă a acestora, precum și pentru predarea lor către serviciile sociale, conform prevederilor legale. De la începutul acestui an au fost depistați în Timișoara un număr de 382 cerșetori și oameni ai străzii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*