Social

Poliția Locală, Biroul Salubrizare și ADID, pe urmele nesimţiţilor

Poliția Locală, Biroul Salubrizare și ADID, pe urmele nesimţiţilor

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, împreună cu reprezentanții Biroului Salubrizare din cadrul Primăriei și cei ai ADID Timiș, au efectuat, marţi, o acțiune comună pe linia verificării modului de colectare a deșeurilor de către societățile comerciale, asociațiile de proprietari și persoane fizice din Timișoara.

Acțiunea, coordonată de polițiștii locali, are drept scop informarea, conștientizarea, constatarea și sancționarea celor care nu respectă legislația în vigoare din domeniu. S-a acționat cu trei echipe mixte, care, pe lângă verificările efectuate, au identificat și neregulile constatate pe trasee legate de salubrizarea stradală, existența rampelor clandestine de deșeuri, neîntreținerea curățeniei în jurul pubelelor și imobilelor.

S-a acționat în zona Complexului Studențesc. În urma verificărilor au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.000 lei pentru neasigurarea precolectării selective a deșeurilor pe care le produc și pentru faptul că au amestecat deșeurile menajere cu cele reciclabile, la un număr de cinci societăți comerciale și patru asociații de proprietari de pe străzi precum Socrates, Ofcea, Intrarea Roma, Mehadia, Miniș.

Astfel de acțiuni comune vor mai avea loc și în perioada următoare și în alte zone ale orașului, principalul scop fiind, pe lângă luarea măsurilor legale de sancționare, educarea populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor produse, în acest sens fiind împărțite și broșuri informative.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*