Social

Foto. Bilanţul inundaţiilor care au afectat judeţul Timiş

Foto. Bilanţul inundaţiilor care au afectat judeţul Timiş

ISU Timiş a intervenit, marţi, în urma fenomenelor meteorologice periculoase, petrecute în intervalul 15:30-20:19:30 (trei avertizări de fenomene meteorologice periculoase Cod Portocaliu, potrivit cărora s-au înregistrate scurgeri importante de pe versanți în N-E județului Timiș). Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din case, curți și gospodării cu următoarele forțe și mijloace, după cum urmează:

  1. Localitatea Bara:

În urma scurgerilor de pe versanți au fost inundate 20 gospodării.

S-a intervenit cu următoarele forțe și mijloace: 2 ofițeri, 13 subofițeri, 1 maistru militar și 2 elevi; 6 Autospeciale de intervenție, 2 bărci, 6 motopompe, o electropompă, un microbuz de transport personae și o autospecială SMURD.

  1. Localitatea Făget:

În urma precipitațiilorau fost inundate două gospodării.

S-a intervenit cu următoarele forțe și mijloace: 5 subofițeri; 2 autospeciale de intervenție, 2 motopompe și o electropompă (din cadrul Stației de Pompieri Făget).

  1. Localitatea Cladova:

În urma scurgerilor de pe versanți au fost inundate 30 gospodării.

S-a intervenit cu următoarele forțe și mijloace: 8 subofițeri; 2 autospeciale de intervenție, 3 motopompe de mare capacitate și o barcă.

  1. Localitatea Ierșnic:

În urma scurgerilor de pe versanți au fost inundate 25 gospodării.

S-a intervenit cu următoarele forțe și mijloace: 2 ofițeri, 13 subofițeri și 2 elevi; 4 autospeciale de intervenție, o autospecială de serviciu, 2 bărci, 3 motopompe de mare capacitate, o electropompă și un generator electric

  1. Localitatea Sânnicolau Mare:

În urma precipitațiilorau fost inundate 2 case.

S-a intervenit cu următoarele forțe și mijloace: 1 ofițer 2 subofițeri și 2 elevi; o autospecială de serviciu, o autospecială de intervenție, 2 motopompe și o electropompă

  1. Localitatea Ohaba Lungă

În urma precipitațiilorau fost inundate 30 gospodării și 15 case.

S-a intervenit cu următoarele forțe și mijloace: 2 ofițeri, 13 subofițeri; o autospecială de serviciu, 2 autospeciale de intervenție, o barcă, o motopompă și o electropompă.

Pentru gestionarea eficientă a intervențiilor, la nivelul ISU Timiș, a fost activată Grupa Operativă și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor. De asemenea, pe tot parcursul nopții situația din teren a fost atent monitorizată, pompierii fiind pregătiți să intervină în orice moment.

Având în vedere faptul că ploile continuă şi astăzi, iar la nivelul județului este valabil un Cod Galben de averse descărcări electrice și intensificări ale vântului, pentru a împiedica inundarea gospodăriilor şi pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, ISU Timiş recomandă populației să asigure curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere.

Totodată, avertizează cetățenii ca pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase să limiteze activitățile în aer liber, iar în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă (pietonal, cu căruțe sau alte mijloace de transport) și să se adăpostească în zone înalte și sigure.

În acest moment, la nivelul județului nu sunt probleme deosebite. Nu există drumuri blocate, nici consumatori nealimentați cu energie electrică.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*