Social

Festivalul Luminii te aduce mai aproape de frumusețea lucrurilor mărunte

Festivalul Luminii te aduce mai aproape de frumusețea lucrurilor mărunte

Cercetașii pun la cale o nouă ediție a Festivalului Luminii, pentru a reaminti publicului timișorean să se bucure de frumusețea lucrurilor mărunte. Evenimentul a ajuns la cea de-a X-a ediție și se va desfășura duminică, 9 iunie, în Parcul Rozelor.

Festivalul Luminii este un eveniment organizat în sincron în mai multe orașe din țară, care are scopul de a crea un spațiu de deconectare de la rutina zilnică și a oferi comunității o parte din magia lucrurilor mărunte care ne pot face ziua mai frumoasă.

Anul acesta cercetașii din Timișoara au pregătit noi ateliere care vor surprinde publicul.

Curioșii sunt invitați să își aștearnă imaginația pe o pânză de 3 metri și să își încerce îndemânarea la origami. O noutate o reprezintă atelierul de noduri coreene și atelierul de cavele unde participanții sunt invitați să ducă tradiția mai departe. Nu vor lipsi atelierele specifice cercetașilor cum ar fi orientare și supraviețuire în natură, noduri și construcții și jocuri cercetășești.

Pasionații de fotografie au ocazia să își expună fotografiile în cadrul concursului festivalului, iar dacă vrei să intri puțin în lumea jocului ești așteptat la atelierul de roleplaying. Dacă după o zi lungă te simți obosit, cercetașii au pregătit o zonă de relaxare cu boardgames și cărți, numai bună pentru a te destinde. Mai apoi poți participa la concertul susținut de tinerele talente.

O dată cu lăsarea întunericului, parcul se va lumina datorită miilor de gulguțe (cutii de hârtie cu o lumânare înăuntru), iar trupele Crossfire și Deep6Project vor susține un spectacol de jonglerii cu foc.

Dacă nu poți ajunge duminică la festival, cercetașii vă așteaptă vineri, 7 iunie, de la ora 18:00, în Parcul Rozelor pentru a descoperi frumusețea lucrurilor mărunte măcar pentru câteva momente.

La Festivalul Luminii accesul este gratuit.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*