Social

Polițiștii locali, cu ochii pe hoţii de buzunare din tramvaie

Polițiștii locali, cu ochii pe hoţii de buzunare din tramvaie

Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban acționează, în această săptămână, în civil, cu scopul de a preveni acțiunile hoților de buzunare care încă sunt semnalați că ar fi prezenți în anumite zone din oraș.

Polițiștii locali patrulează atât împreună cu jandarmii din cadrul IJJ Timiș, cu lucrătorii STPT, dar și pe cont propriu, atât în uniformă cât și în civil, așa cum se întâmplă în această săptămână. Pe lângă prevenirea furturilor din buzunare și poșete, polițiștii locali mai au în vedere și luarea măsurilor în cazul altor fapte de natură contravențională, care sunt săvârșite pe mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora.

Acțiunile sunt desfășurate în special în zona centrală, acolo sunt sunt semnalate frecvent încărcări ale prevederilor legale ca urmare a unui flux mare de călători, cum sunt zona Piața 700, Piața Traian, Prefectură, Piața Maria, 3 August 1919, dar și alte zone precum stațiile de la UVT și Balta Verde.

Pe lângă atenția acordată prevenirii faptelor de furt, au fost aplicate, în ultimele două luni, 339 de amenzi pentru fapte precum apelarea la mila publică, refuzul de legitimare, proferarea de injurii, degradarea mijloacelor de transport, scandaluri, mizerie în mijloacele de transport, de la începutul anului fiind aplicate pe aceste linii 1.051 de sancțiuni.

Zeci de persoane fără adăpost au fost depistate de polițiștii locali în mijloacele de transport și în stații, acestea fiind preluate pentru a fi aduse la sediul Poliției Locale pentru introducerea în baza de date și predarea către serviciile sociale.

Polițiștii locali continuă acțiunile, atât pe cont propriu, în civil și în uniformă, cât și în comun cu reprezentanții STPT și ai IJJ Timiș, cu scopul de a asigura un climat de liniște și siguranță pe mijloacele de transport din Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*