Eveniment

Iohannis transmite condoleanţe familiei poliţistului omorât la Izvin. Reacția ministrului de Interne

Iohannis transmite condoleanţe familiei poliţistului omorât la Izvin. Reacția ministrului de Interne
Adora Beauty

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiei poliţistului din judeţul Timiş care şi-a pierdut viaţa, din cauza unor răni prin împuşcare, în timp ce se afla la datorie.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, îşi exprimă profundul regret pentru tragicul incident petrecut duminică, 2 iunie a.c., în judeţul Timiş, în urma căruia un poliţist român, aflat la datorie, şi-a pierdut viaţa din cauza unor răni prin împuşcare. Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei îndurerate şi are deplină încredere că organele abilitate vor depune toate eforturile astfel încât făptuitorul să fie urgent prins şi deferit justiţiei. Preşedintele României este cu gândul alături de toţi cei care îşi pun viaţa în pericol, în timpul misiunilor pe care le au de îndeplinit, pentru a fi în slujba cetăţenilor României”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Polițistul a fost împuşcat mortal pe raza localităţii timişene Izvin, în timp ce se afla într-o misiune de prindere a unui tâlhar dat în urmărire naţională.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis condoleanţe familiei şi colegilor poliţistului din Timiş ucis în misiune.

Carmen Dan a făcut apel la forţele de ordine implicate în căutarea criminalului să depună toate eforturile pentru găsirea acestuia. Ministrul a mai menționat că a solicitat conducerii Poliţiei Române să facă tot posibilul şi să mobilizeze toţi poliţiştii disponibili pentru capturarea criminalului.

Într-o intervenție pe postul de televiziune Antena 3, ministrul de Interne a declarat duminică seara că trebuie întărită autoritatea polițistului în România.

„Vreau să transmit condoleanțe familiei și camarazilor polițistului ucis. Era un polițist bun, cu 20 de ani de experiență. Este un eveniment teribil pentru noi, cu care, din fericire, nu ne confruntăm prea des. Criminalitatea în țara noastră nu are un caracter atât de violent, dar se întâmplă și astfel de tragedii. Colegii mei sunt mobilizați până la ultimul pentru a-l prinde pe criminal. Din păcate, pe polițistul ucis, tată a doi copii, nu îl mai putem aduce înapoi. Ne gândim ce putem face pentru familie, să îi ajutăm cum putem. Am avut o lege care a fost aprobată în Parlament, atacată la CCR, care nu a putut intra în vigoare. Cred că nu greșesc când spun că a fost cel mai dezbătut proiect de act normativ din ultimii doi ani. Această lege va face obiectul unei inițiative parlamentare, eu nu renunț ca acest pachet, care reprezintă un mijloc prin care întărim autoritatea polițistului, să treacă și să intre în vigoare” a declarat ministrul Carmen Dan la Antena 3.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*