Social

Cotele de atenţie pe râurile Bega Veche şi Timiş, depăşite

Cotele de atenţie pe râurile Bega Veche şi Timiş, depăşite
Adora Beauty

Viiturile formate pe râurile din bazinul hidrografic Banat au determinat depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile Bega Veche şi Timiş, până spre frontiera cu Serbia.

Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin, a spune că sunt monitorizate în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă. În plus,  formaţiile de lucru şi formaţia de intervenţie sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.

„Pe râul Bega Veche, la staţia hidrometrică Pişchia, avem depăşită cota de atenţie, tendinţa fiind de creştere uşoară. Pe râul Timiş, începând cu staţia hidrometrică Cebza până în aval spre frontieră cu Serbia, cotele sunt în creştere uşoară datorită propagării undei de viitură”, a afirmat Titu Bojin la Radio Timişoara.

Pe râul Bârzava sunt deja scăderi pe cursul mijlociu, care se vor menţine şi în următoarele zile. Excepție face staţia hidrometrică Partoş, unde se înregistrează creşteri de debite prin propagare, însă fără probleme majore pentru populaţia din zonă.

Pe râul Bega debitele sunt în scădere, înregistrându-se depăşiri ale cotelor de atenţie la staţiile hidrometrice Balinţ şi Chizătău.

Bazinele hidrografice ale Timişului, în amonte de Lugoj, Pogăniş, bazin superior, Bega Veche, Bega, Bârzava, Moraviţa, Caraş şi Nera sunt sub cod galben de inundaţii, până marţi noaptea.

Sursa: radiotimisoara.ro

Foto: arhivă

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*