Administrație

Centru de recuperare medicală într-o comună din Timiș. În ce stadiu se află proiectul

Centru de recuperare medicală într-o comună din Timiș. În ce stadiu se află proiectul

În comuna Lovrin se va construi cel mai mare centru de recuperare medicală din zona de sud-vest a ţării, obiective similare existând  în Cluj-Napoca şi Iaşi.

Potrivit primarului Marius Graur, reprezentanții Consiliului Județean Timiș au alocat fondurile necesare pentru studiul de fezabilitate în vederea realizării obiectivului. Astfel, terenul pe care urmează să se construiască Centrul de recuperare din incinta spitalului din Lovrin a fost trecut, printr-o hotărâre de Consiliu Local, în domeniul public al Consiliului Județean, iar reprezentanții primăriei au igienizat zona.

Construcţia va fi una de anvergură și va avea aproximativ 400 de angajaţi! Asigurarea personalului necesar revine în sarcina Spitalului Judeţean Timişoara, care este parte a acestui proiect.“Avem o colaborare foarte bună cu CJ, benefică pentru județul Timiș și regiunea vest. Investiția este una foarte mare și include și spații de cazare, locuri de muncă. Centrul de recuperare este foarte important pentru că sănătatea oamenilor este importantă, și ținând cont că au apărut tot felul de boli ale sistemului osos, muscular, un Centru de recuperare e bine venit pentru toată zona. Conductele de apă geotermală din centrul localității au fost trase până la locul unde urmează să se construiască investiția respectivă. Peste zece zile specialiștii din CJ, de la Spitalul Județean și Municipal vor face o vizită în teren să vadă locația și oportunitățile care sunt și ce mai este necesar pentru a demara procedura studiului de fezabilitate. Banii pentru studiul de fezabilitate au fost aprobați prin CJ Timiș, urmând să trecem la faza procedurilor de licitație cu proiect și execuție”, a transmis edilul comunei Lovrin, Marius Graur.

Noul centru va avea 20 de saloane cu două paturi, zece saloane cu trei paturi, trei săli de electroterapie, trei săli de kinetoterapie, o sală de analiză a mersului, două săli de masaj, două grupuri sanitare comune, cabinete pentru medici şi pentru asistente. Vor fi amenajate, de asemenea, săli pentru terapie cu unde scurte, magnetoterapie şi terapie cu băi galvanice. Totodată, obiectivul din Lovrin va dispune de echipamente şi aparatură de terapie specifice, care vor creşte gradul de acurateţe al diagnosticului, dar şi eficienţa tratamentului administrat pacienţilor. Construcţia trebuie să fie finalizată în 2020.

Beneficiarii  centrului vor fi pacienţi din sud-vestul ţării, estimându-se că numărul mediu al acestora va fi de 11.000 pe an, în timp ce alţi 60.000 vor fi trataţi în ambulatoriu!  Grupurile-ţintă sunt persoane cu afecţiuni ortopedice, reumatologice, inflamatorii şi degenerative, precum şi cele cu patologie asociată cardiologică, neurologică, vasculară, care au suferit intervenţii neurochirurgicale sau traume care necesită servicii medicale de recuperare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*