Turism

Se deschide sezonul Banat Brunch

Se deschide sezonul Banat Brunch
Adora Beauty

Luna iunie aduce deschiderea sezonului „Banat Brunch” și inagurarea primului centru de închiriere de mountainbike și e-bike din Banat.

Sezonul Banat Brunch se deschide în Sat Bătrân, comuna Armeniș, judeţul Caraş-Severin și reprezintă un eveniment de gastronomie și experiențe locale gândit ca să atragă turiștii în inima satelor. Asociația fondatoare My Transylvania împreună cu Asociația pentru Dezvoltarea Turismului Timiș și mai multe organizații din Arad, Timiș și Caraș-Severin colaborează pentru organizarea evenimentului.

Primul Banat Brunch propune turism activ, cultural și un bufet tradițional al gugulanilor din comuna Armeniș, gazda unui proiect ambițios de reintroducere a zimbrilor în libertate inițiat de WWF România.

Bunătățile locale includ mălai bănățenesc cu mărar, branză și ceapă verde, balmaș, pită coaptă în șpoiert, zupă de găină ca la praznic, sarme cu curechi, carne de porc la chișcan, căzan de oaie, dulciurile din copilăria localnicilor precum foi cu mere plus vedeta meniului, mațe fripte cu coleșă.

Centrul de închiriere de mountainbike si e-bike de la Văliug, precum și ghizii specializați din echipa RoMountainbike invită iubitori de natură să exerimenteze mountainbiking, indiferent de nivel. Cei interesați vor încerca noile poteci de la Văliug precum și cele din Armeniș, Măgura Zimbrilor.

PROGRAM

1 iunie

Inaugurarea primului centru de închrieri de mountainbike și e-mountainbike din Banat, de la Casa Baraj din Văliug.

Echipa RoMountainbike organizează un tur ghidat e-bike in cadrul Banat Brunch. Bicicletele sunt numai bune pentru oameni fără experiență pe mountainbike. Turul pleacă din Măgura Zimbrilor pe 1 Iunie la ora 12:00 și se încheie în Văliug în aceeși zi. Sunteţi invitaţi să cunoașteți cele două destinații și noile trasee de mouintinabike din Munții Semenic și de la poalele Munților Țarcu.

2 iunie

Banat Brunch în Sat Bătrân organizat de WWF România și Asociația Magura Zimbrilor Armeniș cu sprijinul Primăriei Armeniș.

11:00 Bufetul gugulanilor servit la Sat Bătrân.

13:00 Tur ghidat în vatra veche din Sat Bătrân

la pas prin sat și plimbare cu cal și căruță

tur ghidat pe mountainbike și inaugurarea traseelor de bicicletă locale realizate de asociația Măgura Zimbrilor și Primăria Armeniș

atelier de preparare a cașului pentru copii și adulți

consignație cu obiecte din lada de zestre (bătăcui, procoviță, poniavă, strani, lucruri din ciurat, ștrinfi de lână, oale de pământ) și piață cu produse locale.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*