Utile

Meteorologii au emis Cod GALBEN în Timiş pentru ploi torenţiale, grindină şi vijelii

Meteorologii au emis Cod GALBEN în Timiş pentru ploi torenţiale, grindină şi vijelii

Pentru intervalul 27 mai, ora 18:00 – 28 mai, ora 06:00, meteorologii au anunţat în Timiş şi alte judeţe cod galben. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

În cursul serii de luni, 27 mai, și în noaptea de luni spre marți (27/28 mai) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în Banat, vestul și nordul Olteniei, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii.

În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile vestice, nordice, sud-vestice și centrale. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*