Politic

Întâlnire între primarii GRAL și ministrul dezvoltării regionale

Întâlnire între primarii GRAL și ministrul dezvoltării regionale

Douăzeci si patru de primari din Grupul de Reforma si Administrație Locală (GRAL) s-au întâlnit zilele trecute cu Vasile-Daniel Suciu, viceprim-ministru și ministrul dezvoltării regionale și administrației publice. Au fost abordat probleme legate de aplicarea OUG 114/2018, codul administrativ, achizițiile publice, dar și despre noul Fond de Dezvoltare și Investiții și modul în care primarii pot obține finanțare pentru proiectele de dezvoltare locală.

Legat de codul administrativ, viceprim-ministrul a anunțat că acesta va fi adoptat de guvern prin ordonanță de urgență imediat după alegerile europarlamentare și că o prevedere va fi aceea că 80% din redevențe va rămâne la nivel local și județean în cote egale, respectiv 20% la stat.

Primarii din GRAL și viceprim-ministrul au convenit să colaboreze pentru îmbunătățirea proiectului de cod administrativ înainte de adoptarea acestuia.

Viceprim-ministrul a anunțat în premieră națională faptul că va urma și o a treia fază a Programului Național de Dezvoltare Locală, iar stadionul Dan Păltinișanu va fi  reconstruit în curând cu finanțare guvernamentală prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*