Administrație

Cămin Cultural modern inaugurat într-o comună din Timiș

Cămin Cultural modern inaugurat într-o comună din Timiș
Adora Beauty

Un important obiectiv a fost dat în folosință locuitorilor din Timiș. Este vorba despre Căminul Cultural din comuna Lovrin care a fost inaugurat vineri, după un lung proces de reabilitare a acestuia din cauza lipsei fondurilor necesare.

Evenimentul a fost marcat printr-un program artistic, cu participarea îndrăgiților soliști de muzică populară din Banat și al Ansamblului folcloric Timișul. Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Anda Sabadoș și Rodica Canțîr au încins atmosfera și au încântat publicul prezent la eveniment.

Obiectivul a fost transformat într-un palat de cultură. Este un proiect pe care autoritățile l-au avut în vedere de ani de zile. Clădirea are în jur de o mie patru sute metri pătrați și va găzdui o bibliotecă, o sală de expoziții, o alta de o sută cincizeci de locuri unde să-și poată desfășura activitatea și elevii de liceu, iar în altă încăpere va fi amenajată și o sală de fitness pentru locuitori.

Potrivit primarului comunei Lovrin, Marius Graur, aici vor putea fi găzduite o serie de evenimente culturale și artistice.“Am avut vineri inaugurarea Căminului Cultural. Eveniment mult așteptat de locuitori, de 6-7 ani. Am obținut banii prin CNI, în jur de 800 mii euro. A durat foarte mult pentru că am avut probleme cu proiectul, trebuiau făcute niște modificări. Este o Casă de cultură, vrem să facem doar evenimente culturale și artistice. Avem mai multe săli, dar în ideea să derulăm mai multe activități. Avem și o sală de expoziții care va fi folosită pentru evenimentele din cadrul școlii. Până la o sută de persoane sala respectivă poate să găzduiască vizitatori. În plus, în această sală se pot face conferințe, este dotată cu sonorizare performantă și videoproiector”, a precizat edilul comunei Lovrin, Marius Graur.

Întreaga investiție se ridică la aproximativ 800 mii de euro și a fost realizată prin programul Companiei Naționale de Investiții, al Ministerului Dezvoltării.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*