Social

Zeci de şoferi care au staționat în Parcurile Botanic, Copiilor, Justiției și UPC, amendaţi de Poliţia Locală

Zeci de şoferi care au staționat în Parcurile Botanic, Copiilor, Justiției și UPC, amendaţi de Poliţia Locală

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continuat în această perioadă să acționeze în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar.

Este vorba despre acțiuni care se desfășoară zilnic pentru luarea măsurilor în cazul autovehiculelelor care opresc sau staționează în zona pietonală, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, în locuri în care blochează accesul în curți, parcări etc, pe piste pentru bicicliști, pe liniile de tramvai, dar și în alte zone în care acest lucru este interzis.

Un astfel de exemplu este cel al staționării autovehiculelor pe aleile parcurilor din oraș, existând numeroase sesizări pe această linie în ultima perioadă. Cele mai multe astfel de probleme au fost constatate în Parcul Botanic, unde conducătorii autoturisme își parchează autovehiculele pe alei, pe platoul din Parcul Copiilor ”Ion Creangă”, pe aleile din Parcul UPC și pe cele din Parcul Justiției.

În ultimele zile au fost aplicate pentru astfel de fapte 54 de sancțiuni contravenționale. Poliția Locală Timișoara reamintește din nou că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt cuprinse între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, și atrage atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor.

Cei care observă astfel de situații le pot semnala la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale, 0256.968 sau 0256.246.112.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*