Cultură

Spectacolul UBU REGE în aer liber încheie, duminică, Festivalul TESZT

Spectacolul UBU REGE în aer liber încheie, duminică, Festivalul TESZT

Asociația Timișoara 2021-Capitală Europeană a Culturii în parteneriat cu Teatrul Auăleu și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” prezintă, în data de 26 mai, de la ora 21:30, în Piața Victoriei, în cadrul Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara TESZT, spectacolul UBU REGE, pus în scenă de Ovidiu Mihăiță și jucat de Armand Iftode, Ioan Codrea și Ionuț Pîrvulescu.

Spectacolul, oferit gratuit de către Teatrul Auăleu, face parte din programul Fo(u)r Public Spaces, Xtensie a Festivalului TESZT.

AUĂLEU este o antrepriză artistică autonomă înființată în 2005 în garajul și curtea unei case la periferia artei și a orașului Timișoara. Spectacolele Auăleu sunt un mix de teatru, concert, lirică, cabaret-noir, circ, musical, animație, basm și tragi-comedie pe texte proprii și se situează la granița dintre rânjet și surâs, toate având în comun o estetică a derizoriului proprie trupei.

Xtentions reprezintă o oportunitate de extindere spre un public nou, de creștere a capacităților locale sau de conectare la noi practici artistice.

După cum sugerează și numele, prin Xtentions, Timișoara 2021 dorește să contribuie la o inițiativă deja existentă în oraș prin adăugarea unui eveniment special. Xtentions poate lua diferite forme: spectacole și expoziții europene, invitați internaționali și întâlniri ale unor rețele culturale europene.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*