Social

Foto. Diferenţe de preţuri între raft şi casă. Ce a mai scos la iveală controlul OPC

Foto. Diferenţe de preţuri între raft şi casă. Ce a mai scos la iveală controlul OPC
Adora Beauty

În urma unui control desfășurat de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș, la unul dintre cele mai mari hypermarket-uri din Timișoara, în urma unor sesizări făcute de cetățeni, au fost descoperite o serie de nereguli precum:

– Produse a căror stare termică a fost modificată față de cea stabilită de producător;

– Produse congelate vrac expuse la vânzare în condiții improprii atât din punctul de vedere al temperaturii, cât și a condițiilor de igienă din congelatoare;

– Diferențe de gramaj între eticheta aplicată produselor de magazin și realitate (în defavoarea consumatorului);

– Produse al căror preț de la raft nu corespunde cu cel de la casă (în defavoarea consumatorului);

Au fost dispuse, ca atare imediat, măsuri privind retragerea de la comercializare, în vederea distrugerii a produselor afectate, precum și remedierea, în cel mai scurt timp a deficiențelor constatate. În cazul operatorului comercial respectiv, verificările sunt în curs, acesta riscând sancțiuni de până la 100.000 lei, precum și alte măsuri complementare.

Şeful Comisariatului Regional Protecția Consumatorilor Timiș, Sorin Claudiu Susanu, nu a dorit să spună care a fost hypermarketul amendat.

„Ca urmare a unor controale desfășurate în unul dintre cele mai mari supermarketuri din Timișoara, am descoperit faptul că zeci de produse aveau preţuri diferite la raft decât cele pe care trebuia să le plătim la casă. În unele situatii, preţul plătit era chiar şi dublu față de prețul afişat la raft”, a anunțat Susanu.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*