Social

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii: “Nereguli grave și abuzuri în instituțiile subordonate Ministerului Muncii!”

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii: “Nereguli grave și abuzuri în instituțiile subordonate Ministerului Muncii!”

Sindicatele din Ministerul Muncii ameninţă cu proteste! Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii atrage atenția asupra situațiilor grave din cadrul instituțiilor M.M.J.S., situații ce pot duce la blocarea activității curente cauzate pe de o parte, de deficitul acut de personal, managementul neadaptat nevoilor actuale din sistem, precum și de investițiile precare din zona hardware & software! Ministrul Muncii și Justiției Sociale, deși cunoaște situațiile semnalate în repetate rânduri de federație, ignoră cu bună știință marile probleme cu care se confruntă instituțiile din întreaga țară.

Despre situația reală a activităților desfășurate în cadrul instituțiilor M.M.J.S. (case de pensii, agenții de ocupare a forței de muncă, agenții pentru plăți și inspecție socială, inspectorate de muncă):

Deficitul mare de personal care poate duce la blocarea activității în instituții, precum case județene de pen

sii, agenții pentru plăți și inspecție socială, agenții de ocupare a forței de muncă sau inspectorate de muncă! Situație ce a generat suprasolicitarea personalului existent prin efectuarea multor ore suplimentare.

Asigurarea unor programe informatice eficiente, corelate la timp cu legislația actuală, ce să poată fi ușor actualizate ori de câte ori se impune, infrastructura de rețea să fie corect dimensionată (dotare hardware).

Situația plăților restante a drepturilor salariale recunoscute în baza hotărârilor judecătorești definitive, în cadrul instituțiilor subordonate Ministerului Muncii și Justiției Sociale a devenit o problemă stringentă, generată de nerespectarea prevederilor actelor normative ce reglementează eșalonarea la plată a acestora.

Asigurarea bugetelor la timp și corect fundamentate în funcție de necesități (alocarea sumelor corecte pentru personalul care îndeplinește condițiile de promovare, asigurarea sumelor necesare funcționării în condiții optime de lucru a instituției, buget corect dimensionat cu privire la necesarul sumelor pentru drepturile salariale ale personalului).

Eliminarea inadvertențelor din salarizarea personalului generate de Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, lege ce nu are nici pe departe caracter unitar.

 

(FOTO: Fanatik.ro)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*