Economic

O nouă ediție Banat Agralim va avea loc la Timișoara

O nouă ediție Banat Agralim va avea loc la Timișoara

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara împreună cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada 24 – 26 mai,  în Campusul USAMVBT cea de-a 17-a ediție a expoziției BANAT AGRALIM.

Manifestarea este organizată în colaborare cu Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” – Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Primăriei Timișoara și al unor asociații profesionale de profil.

Numărul expozanților crește de la un an la altul. Avem 200 de expozanți, pe mai multe domenii. Asta înseamnă un număr foarte mare. Ne mândrim că sunt producători de produse eco – bio, micii meșteșugari ce au fost în fiecare an. Noi, CCIAT, ne-am străduit să fim aceiași parteneri care am fost până acum și firmele să fie împărțite jumătate-jumătate. Important este că am reușit împreună să atragem un număr mare de expozanți, ceea ce înseamnă că în județul Timiș există un număr important de agricultori”, a transmis președintele excutiv al CCIA Timiș, Florica Chiriță.

E un eveniment la care noi, ca universitate, ținem foarte mult și vreau să apreciez și anul acesta implicarea în organizarea evenimentului a colegilor din universitate și deopotrivă a celor din CCIAT. Vom avea evenimente frumoase, conexe. Se observă și, vreau să subliniez aici, necesitatea unei zone expoziționale pentru municipiul Timișoara și pentru județul Timiș. Avem nevoie de infrastructură expozițională, resursa umană o avem, experiența o avem, dar e important să pledăm pentru spații moderne. Sunt câteva lucruri noi, sunt expozanți noi, de asemenea, o premieră din zona Smart agriculture, și activ conexe, organizate de către studenți și nu numai, de asociații din zona sportivă. Sâmbătă și duminică sunt demonstrații de echitații, marcând Ziua calului. Cred că publicul larg aptă aceste activități, pe lângă momentele culturale organizate”, a declarat rectorul USAMVB, prof. dr. Cosmin Popescu.

Pe durata desfășurării expoziției, se vor organiza concursuri de echitație și de dresaj canin, demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, work-shop-uri cu tematică specifică etc.

Au fost mobilizate să vină să își prezinte rezultatele științifice, inovațiile pe care le-au produs și o eventuală consultanță cu titlul gratuit pentru fermieri. Pe lângă cele 3 stațiuni de cercetare care sunt în zonă și au mai participat la evenimentele noastre, la acest neveniment va mai fi prezentă stațiunea de cercetare de la Turda, care își va prezenta și hibrizii proprii de porumb, porumb zaharat, soia. Vor mai fi prezente 2 statiuni de cercetare, de la Miniș și Blaj, în cercetarea vie și vinificației. Stațiunea de cercetare, universitatea, va prezenta partea de protecție a plantelor, va explica fermierilor cum să facă o protecție eficientă, economică și ecologică a plantelor”, a precizat Marinel Horablaga, directorul Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin.

Vor fi cel puțin 2 firme și 2 asociații care vor face prezentări de rase de câini și demonstrații de dresaj. Vor mai fi și cei care vor prezenta oferta educațională, ca în acest fel să ne facem cunoscuți și din această perspectivă. Universitatea mai are și un stand în care este prezentată cercetarea științifică. Numărul de expozanți este mai mare de când se organizează acest tip de expoziție”, a spus prof. dr. ing. Stelian Acatincăi, director general administrativ USAMVB.

Program de vizitare: 10.00 – 19.00. Intrarea este liberă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*