Utile

A fost emis Cod galben de ploi torențiale în vestul țării

A fost emis Cod galben de ploi torențiale în vestul țării

Meteorologii anunță că ploile vor cuprinde din nou mare parte a regiunilor țării începând de astăzi până marți seara.

În acest interval, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, manifestată prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină.

În vestul țării intră în vigoare un cod galben de ploi însemnate, valabil de la ora 16:00 până mâine dimineață la ora 6:00.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Luni, la ora 12:00, un nou cod galben intră în vigoare până marți dimineața la ora 6:00. În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În interv ale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*