Cultură

Tu când te-ai uitat ultima oară în oglindă? Oana Pellea te invită la un spectacol despre… tine

Tu când te-ai uitat ultima oară în oglindă? Oana Pellea te invită la un spectacol despre… tine

Oana Pellea revine în Timișoara, luni, 20 mai, pentru a aduce un spectacol despre mine, despre tine, despre fiecare dintre noi.

Oana Pellea și Cristina Casian, stând pe o bancă, îmbrăcate în paltoane lungi, simple, negre, largi, cu pălării bărbătești pe cap, același model, una mergând spre ceva, cealaltă venind dinspre ceva. O întâlnire dincolo de timp, în drum spre moarte, în căutarea inconștientă a sensului. O valiză, o scenă goală, o lumină, o umbră, un foșnet de hârtie de ziar care trece straniu prin spatele scenei atunci când se rostește cuvântul „înger”, o mică armată de imagini de vis care populează din când în când scena, înmuind totul într-o realitate poetică teribil de concretă.

 În acest mic univers familiar, dar deloc previzibil creat de scenograf, Oana Pellea și Cristina Casian construiesc într-o oră, cu un firesc impecabil, atât de (ne)firescul voiaj spre moarte. Oana Pellea creează un personaj, un Eu naumian impecabil – acel Eu mereu neadaptat în viață, la limita cu umorul sănătos, care pășește neadaptat și spre moarte, care constată simplu și lipsit de patetism moartea clinică a iubirii de câteva mii de ani și care pe drum se întâlnește cu un fost înger… Un fost înger permanent, „și de zi, și de noapte”… care-l conduce încet și sigur spre întâlnirea cu sine.

„E mai mult decât un spectacol pentru mine. Am bucuria de a juca cu un regizor pe care acum l-am descoperit și care îmi place foarte tare, Mariana Cămărășan, pentru că lucrez cu un tânăr talent, Cristina Casian, în care cred foarte tare. Este un privilegiu extraordinar de a încerca, de a intra în fabulosul univers al lui Gellu Naum”, declara Oana Pellea într-un interviu acordat Europa FM.

„N(aum)” a avut o primă reprezenție internațională la Palais des Beaux-Arts Bruxelles în cadrul Galelor Teatrului Românesc, fiind invitat şi la Milano, Stockholm, Londra şi New York – ”Oriunde În străinătate, am jucat cu supratitrare. Impactul spectacolului este la fel ca acasă… Tema este general valabilă, fiind vorba despre regăsirea de sine… Reacţiile au fost minunate.”

N(AUM) se va juca luni, 20 mai, cu începere de la ora 20:00.

Biletele sunt disponibile online pe iabilet.ro (https://www.iabilet.ro/site/event/41715/) și offline la Casieria Operei Române și Casieria Teatrului Național. Spectatorii beneficiază acum de un discount de 20% la achiziția online de bilete, introducând codul: spectacol20.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*