Social

Polițiștii locali le-au dat peste 1.400 de amenzi celor care au aruncat deșeuri pe străzi

Polițiștii locali le-au dat peste 1.400 de amenzi celor care au aruncat deșeuri pe străzi

Polițiștii locali acționează permanent pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în cazul celor care aruncă resturi pe străzi, unde contribuie la formarea de rampe clandestine de deșeuri, cât și în privința celor care aruncă pe domeniul public diverse resturi alimentare și nealimentare, cum ar fi ambalaje, chiștoace de țigări, coji de semințe etc.

De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au în atenție verificarea situațiilor în care sunt surprinse persoane abandonând deșeuri acolo unde sunt montate camere video în scopul identificării persoanelor care abandonează deșeuri și luarea măsurilor de sancționare cu sprijinul acestor imagini.

Astfel de camere au fost montate în ultima perioadă în locații precum Str. Snagov, Mureș, Al. Gorniștilor, Carol Davila, N. Lenau, Lascăr Catargiu, acestea fiind montate periodic acolo unde se constată sau sunt sesizări că se formează astfel de rampe clandestine de deșeuri.

De la începutul acestei luni au fost aplicate pentru abandonarea de deșeuri și aruncarea de resturi 97 sancțiuni contravenționale, iar de la începutul anului un număr de 1439 sancțiuni în valoare de peste 442.000 lei.

Sancțiunile aplicate în aceste cazuri sunt între 500 și 2.500 de lei, fiind sancționate atât persoane fizice cât și societăți comerciale. Poliția Locală atrage din nou atenția că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice.

Un sprijin real este primit și din partea cetățenilor responsabili care au sesizat frecvent astfel de nereguli la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro. Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*