Cultură

Damian and Brothers, invitaţi de onoare la Festivalului Etniilor

Damian and Brothers, invitaţi de onoare la Festivalului Etniilor

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean organizează duminică, 2 iunie, de la ora 14, ediția a XIX-a a Festivalului Etniilor.

„Celebrăm multiculturalitatea specifică Banatului prin intermediul obiceiurilor și tradițiilor specifice etniilor: sârbă, germană, maghiară, bulgară, slovacă, rromă, evreiască, ucraineană, cehă și aromână, care vor arăta frumusețea costumelor populare și vor aduce pe scena Muzeului Satului Bănățean cântece și dansuri în care tradiția se păstrează vie”, au transmis organizatorii.

Nașul acestei ediții este etnia rromă și pentru prima dată la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, invitatul special al acestei ediții: Damian and Brothers, proiect al cunoscutului artist Damian Drăghici, cunoscut pentru colaborările cu artiști celebri cum ar fi: Andra, Smiley, Feli, Delia sau Irina Rimes.

Vor interpreta pe scena de la Muzeul Satului Bănățean cântece cunoscute cum ar fi: ”Ederelezi”, ”Hopai  Diri Da”, ”Mama mea e florăreasă”,  ”Domnișoară, domnișoară” în orchestrații unice semnate Damian Drăghici.

Atmosfera festivalului va fi încinsă de dansuri și cântece specifice etniei rrome, iar evenimentul va urma  tipicul unei rugi bănățene în care simbolic la fiecare casă tradițională va avea loc un dans cu voie bună la care nașul acestei ediții va da startul. După un periplu care începe la ora 14:00 la casa fiecărei etnii, la ora 16:00 va începe spectacolul în care va fi readus spiritul Banatului de altădată prin intermediul cântecelor și dansurilor specifice fiecărei etnii.

La ora 18:00 nașul evenimentului va încheia spectacolul cu recitalul invitatului special: Damian and Brothers.

Intrarea este liberă.

Finanțator: Consiliul Județean Timiș

Nașul ediției: etnia rromă

Organizator: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș – Serviciul Cultură Tradițională

Manager: prof. Liliana Laichici

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*