Social

Localurile din Timișoara care difuzează muzică, verificate de Poliţia Locală

Localurile din Timișoara care difuzează muzică, verificate de Poliţia Locală

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat, în ultima perioadă, verificări în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii 8/1996, actualizată, privind dreptul de autor și drepturile conexe, act normativ care prevede că inclusiv polițiștii locali au atribuții în verificarea, alături de reprezentanții Uniunii Producătorilor de Fonograme din România, în ceea ce privește comunicarea publică, fără autorizarea sau consimțământul titularului drepturilor recunoscute de lege, a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe.

Astfel, au fost verificate și sancționate șase societăți comerciale, respectiv SC Marmio SRL, Explomin Vest SRL, Hair Blast SRL, VPPG Vali SRL, Campanas SRL și Umami Sushi SRL, care, în urma aplicării sancțiunilor, au achitat taxele legale stabilite pe UPFR pentru muzica difuzată în incinta societăților comerciale. Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau științifice, precum și asupra altor opere de creație intelectuală este recunoscut și garantat în condițiile Legii 8/1996 actualizată. Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creație intelectuală în domeniul literar, artistic sau științific, oricare ar fi modalitatea de creație, modul sau forma de exprimare și independent de valoarea și destinația lor. Încălcarea drepturilor recunoscute și protejate prin prezenta lege atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală, după caz, potrivit legii.

Astfel, potrivit actului normativ menționat, comunicarea publică, fără autorizarea sau consimțământul titularului drepturilor recunoscute de prezenta lege, a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe, se sancționează cu amendă de la 3.000 la 30.000 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*