Educație

Seminar despre abuzuri și/sau nereguli din administrația publică și sistemul de justiție

Seminar despre abuzuri și/sau nereguli din administrația publică și sistemul de justiție

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara, în calitate de partener în Proiectul „Servicii de consiliere juridică pentru victime ale unor abuzuri sau nereguli din administraţie şi justiţie”, organizează un atelier de lucru cu tema: Cele mai frecvente abuzuri și/sau nereguli din administrația publică și sistemul de justiție ale căror victime sunt cetățenii și care se pot rezolva prin asistență și acțiuni administrative (înainte de a se apela la justiție).
Evenimentul va avea loc miercuri, 15 mai 2019, începând cu ora 12.00, la sediul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara, Sala de Conferinţe, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 9A, Timișoara.

La Atelierul de lucru vor participa reprezentanţi ai instituţiilor din sistemul judiciar și din administraţia publică locală.
Evenimentul face parte dintr-o serie de consultări realizate în cadrul proiectului, în scopul atingerii unui grad crescut de acces la justiţie al cetăţenilor care sunt victime ale neregulilor şi abuzurilor din administraţia publică şi sistemul judiciar, prin dezvoltarea şi promovarea unor proceduri model de asistenţă şi soluţionare alternativă pe cale administrativă a plângerilor cetăţenilor.

Proiectul „Servicii de consiliere juridică pentru victime ale unor abuzuri sau nereguli din administraţie şi justiţie” este implementat de Asociaţia Română pentru Transparenţă (Transparency International Romania) în parteneriat cu: Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Universitatea din Bucureşti, în perioada iulie 2018 – noiembrie 2019. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*