Social

O timișoreancă vine cu mărturii după ce a parcurs EL CAMINO DE SANTIAGO

O timișoreancă vine cu mărturii după ce a parcurs EL CAMINO DE SANTIAGO

E.S. Ambasadorul Spaniei la București, Manuel Larrotcha Parada, Asociația VIA RUMANIA CULTURA și Adriana Romanov anunță organizarea expoziției foto EL CAMINO DE SANTIAGO (Drumul SF. IACOB), drumul care  legat Europa, la Timișoara.

Orașul spaniol Santiago de Compostela reprezintă cel mai important loc de pelerinaj creștin după Ierusalim și Roma. Mormântul Apostolului Iacob, descoperit conform unei legende în anul 830 d.C., a devenit un reper internațional cu capacitatea de a atrage sute de mii de pelerini an după an. Plecând din principalele orașe europene, o rețea deasă de drumuri a conectat Europa cu destinația finală în nord-vestul Spaniei. Chiar și în România există mai multe capete de drum care conduceau şi conduc pelerinii spre Santiago.

Pelerinul poate parcurge drumul doar prin unul dintre cele trei moduri acceptate: pe jos, pe bicicletă, pe cal. Obținerea certificatului pelerinajului este o mare recunoștintă şi o mare satisfacție pentru cel care ajunge.

Motivele pelerinajului pot fi diverse: credința creștină reprezintă fără îndoială forța principală, dar în ultimii ani de zile mii de oameni au căutat în El Camino posibilitatea de a se regăsi pe sine însuși, de a scăpa de stresul vieții moderne, de a învăța liniștea și de a cunoaște alți pelerini lângă care să străbată drumurile ore în șir, fără să rostească un cuvânt.

Adriana Romanov este unul dintre cei mulți pelerini români care trăiesc experiența lui El Camino. Mărturia doamnei, prin fotografiile proprii, ne arată realitatea provocării: momentele frumoase și altele mai grele, peisajele extraordinare, gastronomia, arta, senzaţiile unice ale îndeplinirii obiectivului.

Expoziția va fi deschisă publicului din 17 mai până în 26 mai, în Centrul Multifuncţional Bastion, la Bastionul Therezia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*