Social

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara dotat cu aparatură specifică de către Clubul Rotary Timișoara

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara dotat cu aparatură specifică de către Clubul Rotary Timișoara

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara a fost dotat cu aparatură specifică de către Clubul Rotary Timișoara, prin achizitionarea a hemomixer și echipament de transport al unităților de sânge recoltate in cursul colectelor mobile. Hemomixerele și sudeusele din dotarea actuală a CRTS sunt insuficiente ca număr, au o vechime de peste 10 ani și se defectează frecvent.

Hemomixerele asigură amestecarea continuă a sângelui in timpul donarii și reprezintă aparate absolut necesare pentru ca  acțiunea de donare să aibă loc.

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara deservește cele 17 spitale din oraș și din județul Timiș, iar la nevoie și unitățile sanitare din județele învecinate. Nevoile de sânge ale pacienților internați sunt mari și depășesc 100 unități de sânge /zi.

În cadrul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara sângele este recoltat de la donatori, act benevol, de mărinimie și solidaritate umană. CRTS desfășoară, cu discreție și eficiență, o activitate pusă în slujba oamenilor.

Aceste nevoi de sânge /zi pot fi asigurate doar prin creșterea numărului de donatori. Proiectul realizat cu susținerea Rotary Club Timișoara și-a propus sa crească numărul de donatori de sânge pe două căi și anume prin optimizarea activității in centru, în sensul reducerii timpilor de așteptare și prin creșterea numărului de colecte mobile la sediile diverselor companii și instituții.

Prin sponzorizarea de la Clubul Rotary Timișoara, materializată prin achiziția a două hemomixere, am crescut in primele 4 luni ale 2019, numărul de donatori și implicit numărul unităților de sânge, încât s-a putut onora necesarul spitalelor.

Clubul Rotary Timișoara este al doilea club ca și vechime al României, înființat la doar 24 ani de la naşterea mişcării rotariene în SUA. Asociaţie de egali, fiecare recunoscut profesional în domeniul său de activitate, compusă din persoane de caracter şi care se bucură de o bună reputaţie, lucrând ca buni profesionişti, lideri ai comunităţilor locale, Rotary promovează idealul de a servi binele public în profesie şi în societate prin integritate, aplicând standarde etice în afaceri, în viaţa profesională şi publică.

În cei 90 de ani de existență, Rotary Club Timișoara a susținut și promovat proiecte sociale, medicale, educaționale și culturale cu impact mare în comunitatea regională și națională. Motivați de principiul rotarian ”A servi mai presus de tine însuți!”, cei 75 de membri ai Rotary Club Timișoara au realizat în ultimii 25 de ani proiecte caritabile de peste 3 milioane de Euro.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*