Administrație

Ministrul Transporturilor a verificat stadiul lucrărilor pe DN57, în zona Oraviţa

Ministrul Transporturilor a verificat stadiul lucrărilor pe DN57, în zona Oraviţa

Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat sâmbătă la Oraviţa, pentru a verifica stadiul lucrărilor pe DN 57 Oraviţa – Moraviţa – Nicolinț. Mobilizarea pe șantier a fost însă una destul de redusă, cu toate că lucrările au fost inspectate de ministrul Cuc.

„Pe acest șantier o să lucrăm în general cu 20 de oameni, astăzi avem 14 oameni prezenți. Avem o dotare cu utilaje foarte performante. Momentan, la tipul de lucrări pe care le avem, avem tot ce ne trebuie”, a spus directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

Ministrul Răzvan Cuc promite că numărul de utilaje va fi suplimentat la nivelul Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara.

„Dotarea pe care o vedeți  la DRDP este una minimă. O să vedeți ce înseamnă dotare la Compania de Autostrăzi în perioada următoare, în momentul în care finalizăm de dotat antrepriza. O să vedeți zeci, sute de utilaje”, a declarat Răzvan Cuc.

Drumul Naţional 57 Moraviţa – Oraviţa este unul dintre cele mai proaste din vestul ţării. Lucrările pe cei 50 de kilometri au demarat acum o lună dar nu au fost realizate pe mai mult de câteva sute de metri.

“Lucrările au început încă din luna aprilie. Se lucrează la structura drumului naţional, astfel încât va creşte şi capacitatea portantă. Lucrările sunt de amploare, de bună calitate şi, foarte important, se fac în regie proprie. Aşa cum spuneam, banii sunt alocaţi de la bugetul de stat, deci nu vor fi probleme legate de alocarea fondurilor. Este foarte important ca şi compania, prin Direcţia regională, să lucreze neîncetat, pentru că, aşa cum am promis, voi veni în vizită pe şantier. Această vizită a fost anunţată, dar voi mai veni, neanunţat, în perioada imediat următoare şi vreau să văd că lucrările se desfăşoară repede şi că vor fi de calitate. Implicarea este masivă şi rezultatele se văd, mai ales atunci când această implicare vine şi din partea parlamentarilor din judeţ”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

După reparaţii, urmează să se toarne un strat de asfalt. Se speră ca, până la sfârșitul anului, lucrările să ajungă până la limita cu județul Timiș.

În total, pe DN 57 urmează să fie reabilitaţi 47 km.

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*