Social

24 de tineri din Biserica Ortodoxă Finlandeză, în vizită la reședința mitropolitană din Timișoara

24 de tineri din Biserica Ortodoxă Finlandeză, în vizită la reședința mitropolitană din Timișoara

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a primit joi, 2 Mai, la reședința mitropolitană, un grup de 24 tineri din Finlanda, însoțiți de preotul Ioan Dura.

Oaspeții sunt membrii parohiei Turku, o localitate din nordica țară a Europei, însoțitorul lor fiindu-le chiar preotul paroh. Tinerii fac parte din Biserica Ortodoxă a Finlandei, o biserică autonomă care, alături de cea luterană, reprezintă un procent însemnat în rândul creștinilor.

Tinerii finlandezi, aflați pentru o săptămână la Timișoara, s-au închinat in bisericuța din incinta Centrului Eparhial, după care Înaltpreasfințitul Părinte Ioan le-a vorbit despre importanța momentului Învierii Domnului și răspândirea creștinismului în întreaga lume. La final, părintele Ioan Dura a oferit Chiriarhului pliante, CD-uri cu muzică religioasă, precum și revista parohiei Turku în limba finlandeză, dar și revista „Foaia Românească”, publicație în limba română ce surprinde în paginile ei evenimente importante din viața parohiei, dar și din viața românilor ce viețuiesc in acea regiune.

La plecare, Părintele Mitropolit le-a mulțumit tinerilor pentru vizită, îndemnându-i să-L păstreze pe Hristos în inimile lor și să-L mărturisească prin viața și faptele lor.

Sursa: www.mitropolia-banatului.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*