Cultură

Workshop gratuit de teatru susținut de regizorul și coreograful Kristóf Szabó din Germania la Timișoara

Workshop gratuit de teatru susținut de regizorul și coreograful Kristóf Szabó din Germania la Timișoara
Adora Beauty

TEHNICI DE IZOLARE ÎN TEATRUL (DE DANS) CONTEMPORAN  este atelierul pe care îl va susține Kristóf Szabó din Germania pentru actorii din Timișoara în perioada 3-6 mai 2019. Workshopul este oferit de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și Asociația ProTESZT Timișoara.

Regizorul și coregraful Kristóf Szabó (n.1968 la Budapesta) își desfășoară activitatea la Köln, unde coordonează grupul artistic F.A.C.E. Visual Performing Arts Ensemble. Este o personalitate în viața culturală a Germaniei, fiind interesat de teatru, dans, arte multimedia, poezie și arte plastice. A participat la Festivalul Euroregional de Teatru TESZT 2018 cu spectacolul „Coming Out. Omagiu lui P.P. Pasolini” și va prezenta la TESZT 2019 „Antigona”.Mai multe date despre spectacolele create de el se pot găsi la: https://faceensemble.wordpress.com/team/kristof-szabo-cv/

Atelierul susținut în perioada 3-6 mai, de la ora 18:00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar, va fi deschis pentru actorii și dansatorii din Timișoara, iar limbile de lucru vor fi germană și română. Exercițiile ce vor fi abordate sunt, printre altele: rolul de partener în coregrafia contemporană şi unele criterii estetice,dezvelirea defectelor (nespuse) ale textelor, gestionarea tăcerii în timpul mişcărilor, valorificarea efectelor acustice generate de propria mişcare, locul şi rolul agresiunii în marele întreg,depăşirea egoului. Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac la adresaartistic@tm-t.ro până în 2 mai.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*