Politic

Ovidiu Sîrbu, secretar de stat ALDE, a sprijinit alocarea a 16 milioane de lei pentru reabilitarea Gării de Nord

Ovidiu Sîrbu, secretar de stat ALDE, a sprijinit alocarea a 16 milioane de lei pentru reabilitarea Gării de Nord

Timișoara va deveni Capitală Culturală Europeană, iar ALDE Timiș susține toate proiectele legate de modernizarea orașului, pentru ca turiștii care îl vor vizita să fie încântați și să aibă acces cât mai facil în oraș. Timișoara are trei porți de intrare  – aerian, rutier și feroviar. Un pas către cele relatate este că Ministerul Tansportului a alocat din buget, suma de 16 milioane lei, pentru reabilitarea și modernizarea Gării de Nord din Timișoara, gara cea mai mare din Regiunea de Vest. Printre lucrările ce se vor efectua amintim reabilitarea fațadei clădirii, peroanelor și tunelul pietonal.

Ovidiu Sîrbu, secretar de stat și președinte ALDE Timișoara: „În calitate de Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor, voi promova și susține toate proiectele de infrastructură, pentru ca Timișoara să fie poziționată pe harta țării acolo unde îi este locul.”

Prima clădire a gării a fost construită între anii 1897 – 1899. Municipiul Timișoara este legat de principalele orașe din România, dar și din Europa. Gara de Nord are legături directe cu Budapesta și Serbia. Este una dintre cele mai aglomerate gări din România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*