Administrație

CJ Timiș a votat bugetul pentru județ. Cum s-au împărțit banii

CJ Timiș a votat bugetul pentru județ. Cum s-au împărțit banii

Consiliul Județean Timiș crește fondurile pentru investiții cu 46 milioane lei față de 2018, alocând astfel 266 milioane pentru proiecte noi, cât și pentru cele aflate în derulare.

Bugetul județului Timiș este în valoare de 770 de milioane lei. Proiectul de buget a fost supus votului, astăzi, în plenul Consiliului Județean și a fost aprobat în unanimitate.

Pentru proiectele de interes județean s-au atras fonduri europene în valoare de aproximativ 100 de milioane euro, dintre care aproximativ 25 milioane de euro vor fi cheltuite în acest an.

Infrastructura beneficiază de 21.490.000 lei  și 106 milioane lei din fonduri guvernamentale, prin PNDL. Pentru anul 2019 sunt prevăzute lucrări de modernizare pentru mai multe drumuri județene precum și realizarea unui drum de legătură între Autostrada A1 și Aeroportul Internațional Timișoara. “Discutăm de câteva luni bune pe marginea bugetului județului Timiș, au fost discuții cu instituțiile din subordine și cu toate grupurie politice, legat și de propuneri pentru lista de investiții, legat și de explicațiile pentru lista de funcționare, pentru că obligativitatea noastră în primă fază este de a asigura, atât aparatului de specialitate a CJT, cât și instituțiilor din subordine funcționalitatea. Din acest punct de vedere îi asigurăm pe toți angajații CJT că sunt asigurate cheltuielile de personal, indemnizațiile de hrană, voucherele de vacanță, pe tot anul 2019. Punctul forte al bugetului este lista de investiții, pentru că pe această listă prioritățile au rămas atragerea de fonduri europene, fonduri guvernamentale și bineînțeles bugetul propriu al CJT, iar ca domenii, în continuare prioritate are domeniul sănătății, domeniul educației, sprijin pentru învățământul special și bineînțeles infrastructura rutieră”, a explicat  președintele CJ, Călin Dobra.

Astfel, în acest an, pentru  sănătate este alocată suma de 17.056.000 lei. Clinica de Mari Arși va primi 2.330.000 lei. Pentru Casa Austria este alocată suna de 142.000 lei, pentru reabilitarea termică, iar 179.000 lei vor fi folisiți pentru realizarea tâmplăriei interioare la Spitalul Județean. Către Clinica de Urologie sunt directionați 1.500.000 lei și tot atâția bani sunt alocați pentru extinderea Secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

Învățământul special din Timiș va beneficia în acest an de  8.210.000 lei.

Consiliul Județean a alocat pentru Agenda Culturală suma de 10.861.000 lei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat va primi 2.050.000 lei pentru achiziționarea echipamentelor necesare și pentru construirea unui nou sediu la Făget.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*