Eveniment

Migrant din Kosovo, oprit la frontiera de sud-vest

Migrant din Kosovo, oprit la frontiera de sud-vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sannicolau Mare au depistat un cetățean din Kosovo care a încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 21 aprilie, în jurul orei 10.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sannicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat au depistat o persoană care se deplasa pe jos, dinspre Serbia spre România, la aproximativ 300 m de linia de frontiera, în apropierea localităţii Beba Veche, judeţul Timiş.

Deoarece nu îşi justifica prezenţa în zonă, persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un tânăr din Kosovo, în vârstă de 26 de ani. Acesta a declarat că s-a deplasat pe jos, pe câmp și că dorea să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen, întrucât nu îndeplinea condițiile de intrare în țară.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, tânărul fiind preluat de autorităţile de frontieră sârbe, în baza acordului de readmisie, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*