Social

Atenție, nu parcați pe liniile de tramvai sau în dreptul căilor de acces către spitale!

Atenție, nu parcați pe liniile de tramvai sau în dreptul căilor de acces către spitale!

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră acționează permanent pentru luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor oprite sau staționate neregulamentar pe raza municipiului Timișoara, dar și în ceea ce privește identificarea și parcurgerea tuturor pașilor legali în cazul autovehiculelor abandonate pe domeniul public.

În ceea ce privește autovehiculele care staționează neregulamentar, cele mai multe probleme le pun conducătorii auto care își parchează mașinile foarte aproape de liniile de rulare a tramvaielor, cel mai frecvent fiind întâlnite astfel de situații în Piața Traian și str. Gheorghe Adam.

În astfel de cazuri, pe lângă sancțiunea maximă aplicată conform OUG 195/2002 de 725 lei și 3 puncte penalizare la permis se poate trece și la ridicarea autovehiculului, împreună cu lucrătorii SDM. Spre exemplu, chiar în cursul zilei de ieri un cetățean cu domiciliul în localitatea timișeană Giulvăz a fost sancționat cu amenda maximă, iar autovehiculul marca Volkswagen a fost ridicat deoarece tramvaiul cu numărul 2 nu se putea deplasa din cauza mașinii parcate prea aproape de linia de tramvai de pe str. Gh. Adam, călătorii fiind nevoiți să aștepte minute în șir.

De la începutul acestei luni polițiștii locali au aplicat un număr de 1.101 sancțiuni contravenționale la Codul Rutier conducătorilor auto care au oprit sau staționat în locuri nepermise, fiind ridicate și un număr de 32 de autovehicule în cazurile în care mașinile erau parcate astfel încât au încurcat circulația mijloacelor de transport în comun sau pătrunderea ambulanțelor în unitățile spitalicești.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte legislația privind oprirea sau staționarea, să își parcheze autovehiculele astfel încât să nu perturbe circulația mijloacelor de transport creând astfel disconfort cetățenilor care se deplasează cu aceste mijloace și care sunt astfel nevoiți să aștepte în trafic, să nu parcheze în dreptul căilor de acces punând în dificultate cetățenii care vor să iasă din curți, parcări etc, și mai ales să nu pună în dificultate pătrunderea ambulanțelor punând astfel în pericol viața persoanelor cu probleme de sănătate.

În ceea ce privește autovehiculele abandonate, tot de la începutul acestei luni au fost ridicate un număr de 10 astfel de autovehicule, pentru care au fost emise dispoziții de ridicare, au fost luate de pe domeniul public și transportate la depozitul SDM. Din cele 650 autovehicule aflate în lucru anul acesta, un număr de 192 au fost ridicate de proprietari, 153 nu se încadrează la Legea 421/2002, 23 au fost ridicate împreună cu lucrătorii SDM, din care 10 de la începutul acestei luni, urmând ca în perioada următoare să fie ridicate și altele pentru care au fost întocmite dispoziții de declarare a abandonului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*