Administrație

Consiliul Județean Timiș crește fondurile pentru investiții cu 46 milioane lei față de 2018

Consiliul Județean Timiș crește fondurile pentru investiții cu 46 milioane lei față de 2018

Bugetul județului Timiș, în valoare de 770 de milioane lei, va fi supus miercuri votului în ședința de consiliu. În 2019, Consiliul Județean Timiș crește fondurile pentru investiții cu 46 milioane lei față de 2018, alocând astfel 266 milioane pentru proiecte noi, cât și pentru cele aflate în derulare.

Astfel, pentru secțiunea de funcționare au fost alocate 12 milioane lei pentru cele 12 școli speciale din județ, cinci milioane lei pentru reparații la Spitalul Județean Timișoara, 26 de milioane lei pentru drumurile județene, 35 de milioane lei pentru instituțiile de cultură, 3,2 milioane lei pentru agenda sportivă, 4,8 milioane pentru agenda culturală, plus 145 de milioane de lei pentru Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. “Miercuri avem ședință de plen și va fi aprobat cel mai important la nivelul Consiliului Județean Timiș. Și anume, bugetul propriu al CJ Timiș pe anul 2019. Proiectul de buget presupune și secțiunea de dezvoltare. Bugetul pe anul 2019 are o creștere față de anul 2018 cu aproximativ 32 milioane de lei, iar valoarea totală a bugetului este de 770 de milioane lei pe anul 2019. La nivelul secțiunii de funcționare dispunem de o sumă pe anul 2019 de aproximativ 370 de milioane lei, iar la nivelul secțiunii de dezvoltare de o sumă de aproximativ 267 de milioane lei”, a transmis presedintele CJ, Călin Dobra.

Pentru proiectele de interes județean s-au atras fonduri europene în valoare de aproximativ 100 de milioane euro, dintre care aproximativ 25 milioane de euro vor fi cheltuite în acest an. Prioritar din punct de vedere al investițiilor este construcția noii maternități a Spitalului Județean, infrastructura rutieră, Consiliul Județean având trei proiecte de drumuri pe fonduri europene.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*