Administrație

Adrian Orza invită președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei pe 2019

Adrian Orza invită președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei pe 2019

Fostul fostul viceprimar al Timișoarei, îi invită pe toți președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei pe 2019. Astfel, cetățenii, care trăiesc în zonele orașului, pot să își facă auzită vocea direct, în cadrul ședinței, unde sunt așteptați să expună problemele și nevoile cu care se confruntă în cartierele în care locuiesc.

Cei care cunosc cel mai bine problemelor fiecărui cartier al Timișoarei sunt chiar cetățenii care locuiesc în acele zone. Ei stiu cel mai bine nevoile acelui cartier: noi locuri de joacă pentru copii, iluminat stradal deficitar, străzi de reparat, spații verzi, siguranța zonelor, etc. De aceea este nevoie de o permanentă colaborare între Primărie și Consiliile Consultative de Cartier. Încă din 2004, aceste consilii au avut rolul de a identifica problemele comunității. Este nevoie de o revigorare a lor prin reimplicarea acestora în luarea deciziilor. Dar și ca actuala administraţie să înțeleagărolul acestora și felul în care se realizează colaborarea între identificarea reală a problemelor sau noile propuneri ce izvorăsc din nevoia civică de dezvoltare și luarea deciziei.Toate acestea sunt esențiale pentru o administrație coerentă și transparentă. Este în avantajul administrației să guverneze prin democrație participativă. De aceea, invit pe cei din conducerea Consililor Consultative de Cartier, pe toti cei implicati în ele, dar şi pe toți cetățenii interesați, la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei, pe care îl propune Primăria, pentru anul în curs. Prezenţa dumneavoastră este esențială!”, a transmis Adrian Orza.

Timișoara trebuie să redevină un oraș al schimbului de idei civilizate, constructive și benefice.

Dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei va avea loc marți, 23.04.2019, de la ora 14.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, B-dul C.D.Loga nr.1.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*